Colony Residence, Malibu        An exceptionally deep and narrow lot (30' x 250') posed a challenge to maximize interior and exterior space while maintaining privacy from neighbors just 3 feet away. A lush garden feels larger in contrast to the narrow entry passage. Trellis-covered walkways meander through the site, stitching it together. Continuous use of stone paving extends from the street through the house to the pool - visually enhancing the width of the property. 

Entering the middle of the house minimizes the length and allows separation of adult and child activities. A central skylit 2-story kitchen and glass lanai at the ocean side pulls light into the house without losing privacy. Beveled wood siding, gabled windows, stone paving and wood beam ceilings create an appropriate scale and character for this beachfront cottage on its narrow site.