Somerfield Residence, Malibu        The Somerfeld Residence is sited on a dramatic hilltop overlooking the Pacific Ocean more than 200 feet below. This modern Mediterranean home is a village of white, sunlit pavilions reflecting surrounding landforms, with a wavelike copper entry gate referencing the sea beyond.

Organized around a central entry court and circular hallway, the house frames a variety of sweeping views of this dramatic panorama. The house consists of living, library, and kitchen pavilions connected by intermediate spaces for dining, breakfast, and bar areas. By varying the size and shape of these spaces, each maintains its own unique character while flowing from one to the next. Flagsone and wood floors weave through plaster walls with clusters of meloucha trees between pavilions.

The landscape is a decorative mixture of native plant material. It is "architecture that shelters without enclosing and defines without limiting.".